Hej alla skotillverkarjävlar!

Låt mig få ha den stora glädjen att som uppenbarligen första person i världen upplysa er om att fötter kan se olika ut. En del har smala fötter medan en del, hör och häpna, har breda fötter. Jag vet, det är sjukt konstigt. Det kan faktiskt dessutom vara så att tårna INTE svänger in i en brant och spetsig vinkel där metatarsalbenen tar slut utan faktiskt går rakt fram eller till och med lite utåt. Ska det vara så jävla svårt att tillverka löparskor där mina fötter faktiskt får plats? Och innan du skriver kommentarer om jag ska sluta gnälla då märken som Altra och Vivobarefoot har modellerna för mig så har jag en kraftfull invändning mot dessa märken. Varför i helvete envisas de med att endast tillverka skor som är helt platta, s.k. ”zero drop”? Jag har en medfödd begränsning av rörligheten i vristen och har svårt för platta skor. Det blir ben mot ben i vristen och för tidigt hällyft. Tro mig, jag har provat.

Dessutom har jag träffat en miljard löpare (lite överdrivet) som fått långdragna skadebekymmer när de valt dessa märken just pga dropbrist. Hur Altra inte begriper att de skulle kunna sälja extremt mycket mer om de bara hade ett par modeller med några millimeters dropp övergår mitt förstånd.

Vill heller inte ha några kommentarer om att platta skor är ”mer naturligt”. Om helt platta skor är så överlägset bra kan du ju berätta varför INGA av de nya superskomodellerna med karbonplattor från någon tillverkare har zero dropp. Uppenbarligen går de att springa rätt kvickt med. Och om det nu är så viktigt att allt ska vara naturligt tycker jag att du kan simma och springa när du ska på nästa träningsresa på Kanarieholmarna då det inte är naturligt att flyga. Eller så kanske man med tekniska hjälpmedel kan göra saker som funkar bättre än det som är ”naturligt”. T.ex. kläder när det är kallt och ett par millimeter drop i mina löparskor.