Svar på vanliga frågor

SKA DU VÄLJA GRUPPKURS, PRIVATKURS ELLER MOTIONMETRIX OCH VAD ÄR EGENTLIGEN SKILLNADEN?
HÄR FÅR DU SVAREN:
MotionMetrix fördelar:
 • Med MotionMetrix blir det extremt tydligt hur allting hänger ihop, till exempel hur en lite för hög stegfrekvens kan göra att markkontakttiden blir för lång vilket försämrar energieffektiviteten medan en för låg frekvens kan göra samma sak men på ett annat sätt.
 • Om jag ber dig göra en justering kan det vara så att den känns lite ”konstig” (det kan även kännas jättebra) men du får då omedelbart ett kvitto på hur det påverkar din energieffektivitet.
 • Man får exakt veta hur belastningarna i höft- och knäleder ser ut vilket kan vara bra för den som är skadebenägen.
 • Många löpare gillar att få exakta siffror, kurvor och diagram på precis allting och det är precis vad man får här.
 • Det kan vara kul med siffror och stjärnor och se hur de förändras under en träff och sedan kanske även göra om testerna vid flera tillfällen för att se hur man förbättrar sig.
MotionMetrix nackdelar:
 • Det är 60 minuter vilket är halva tiden jämfört med privatkursen.
 • Att springa på löpband är typ som att springa ute. Men är man ovan vid löpband finns det en viss risk att man blir lite spänd och springer lite ”onaturligt” på löpband.
Privatkurs fördelar:
 • Den är två timmar, det vill säga dubbla tiden jämfört med MotionMetrix, vilket ger mer tid att sätta rörelserna i muskelminnet.
 • Det är lättare att fokusera på känslan istället för att stirra på siffror och samla stjärnor i ett program.
 • Löpningen sker utomhus vilket är där du tränar och tävlar i vanliga fall.
Privatkurs nackdelar: 
 • Inte riktigt lika tydligt hur alla delar hänger ihop när du inte får exakta svar på vad dina justeringar betyder i tydliga siffror.
 • Du får inget ”oberoende” kvitto på hur din energieffektivitet påverkas utan får lita på din känsla och på mig.
Gruppkurs fördelar:
 • Tre timmar jämfört med en timme MotionMetrix och två timmar privatkurs ger betydligt mer tid att sätta rörelserna ordentligt.
 • Man lär sig en hel del genom att se hur andra rör sig och vad jag säger till dem.
Gruppkurs nackdelar:
 • Jag har andra än dig att fokusera på vilket så klart gör att specifika problem eller önskemål blir svårare att tackla ordentligt. Det kan till exempel handla om att du har många återkommande skador eller att du tävlar på medeldistans och inte långdistans som gruppkursen är utformad för.
Typ så ser det ut. En del gillar MotionMetrix, några privatkurs och andra gruppkurs. I princip inte någon större skillnad i vilka förslag på justeringar du kommer att få även om man troligen hinner med lite mer ju mer tid man har på sig.

Slutligen: Man lär sig väldigt mycket på en träff. Men man lär sig mer vid flera träffar. Det blir också allt lättare att göra justeringarna och få dem att fästa för varje träff. Till exempel genom att direkt gå på paketet med tre träffar och MotionMetrix.  Eller att börja med en privatkurs/gruppkurs/MotionMertrix och sedan fylla på med en eller flera PT-timmar då vi går vidare med det du behöver mest, vilket till exempel kan vara backteknik.

Nu är det upp till dig. Gå på magkänslan. Det brukar bli bäst.

Boka: ”Teknikkurs liten grupp
Boka: ”Privatkurs, två timmar
Boka: ”MotionMetrix
Boka: ”MotionMetrix – tre träffar
Boka PT-timmar: En timme, 3 träffar/timmar

Tveksam? Läs vad andra säger om kurser och analyser med Fredrik Zillén här!

Kort svar: Mjuk gräns=15 år. Hård gräns=13 år.
Längre svar: Från 15 år är det  i regel inga problem att ta till sig innehållet och att hålla intresse och engagemang uppe under den tid som vi håller på. Men ju yngre de är desto svårare blir det att hålla på i privatkursens två timmar, gruppkursens tre timmar eller att hänga med på och få ut något av alla siffror och grafer i MotionMetrix.  Om det funkar bra även när barn är strax under 15 år beror på barnet. Har du frågor är det bara att skicka ett mail till fredrik@fredrikzillen.se.
ps. Då den vanligaste frågan kring träning av barn är om jag även hjälper de som vill förbättra löptekniken på en fotbollsplan passar jag på att även här skriva svaret på den frågan: Nej, det gör jag inte. Mer info finns under ”Tränar Fredrik fotbollsspelare” precis här nedan.

Kort svar: Nej.

Längre svar: Jag är specialist på löpning på medel- och långdistans. Det är stor skillnad i hur man springer långdistans och vad som krävs i fotboll då det främst handlar om reaktion, explosivitet, start, acceleration, riktningsförändringar och hög fart samtidigt som en motståndare knuffar och stör. Det är väldigt mycket mer komplicerat än att springa i hög fart rakt fram och inget man lär sig på en eller ett par träffar. Och då det inte är min specialitet har jag valt att inte jobba med löpning så som den bedrivs på en fotbollsplan. Fotbollsspelare som vill förbättra sin löpning de gör som träningsform är självklart välkomna, för det är ju samma som långdistanslöpning. Men jag jobbar alltså inte med att förbättra löpningen på en fotbollsplan.

Under privat- och gruppkurser är vi ute och springer i princip hela tiden. Då vi mest ägnar oss åt teoriprat samt teknik- och koordinationsövnignar som inte är så jobbiga är det viktigt att du klär dig varmt, inte som om du ska ut och springa. Det är svårt att få till det om man är lite frusen. Eftersom vi håller oss på samma ställe hela tiden kan du ta av dig extraplagg och lägga vid sidan om du mot förmodan skulle bli för varm.

Annars är det inget att tänka på.

Ska du göra test och analys med mjukvaran MotionMetrix bör du ha åtsittande kläder för bäst resultat. Fladdriga, långa shorts funkar inte då kamerorna inte ser skillnad på kläder och kropp och inte korrekt förstår hur dina ben rör sig.

Långt hår måste vara i knut (annars finns mössa att låna).

Testen är inomhus.

Betalning sker direkt i samband med att du anmäler dig. Du kan välja att betala med kort eller via Swish eller faktura.

Namn, epostadresser och telefonnummer hos personer som bokat en tjänst finns samlat i Spring Snabbare AB:s kundregister. Prenumererar du på nyhetsbrevet finns din epostadress lagrad i registret för utskick. I alla nyhetsbrev från Spring Snabbare AB finns information om hur du enkelt kan avregistrera dig från framtida nyhetsbrev.
Jag delar inte mina register för nyhetsprenumeranter och kunder med någon utomstående fysisk eller juridisk person.
Vill du veta vilka uppgifter jag sparat om just dig eller vill du att jag raderar alla uppgifter rörande dig så går det självklart bra. Det är bara att säga till. Lättast är genom att skicka ett mail till fredrik@fredrikzillen.se

Mer om detta och allt som rör datalagringslagen GDPR hittar du på sidan Integritetspolicy.