Torsdagen den 25 juli 2019 arrangerar jag och min familj femte upplagan av Sveriges roligaste löplektävling – Snabba Cityspringet.

Så går det till:
Vi samlas Gärdesskolans skolgård, ingång från Valhallavägen. Startskottet går genom att jag säger ”Klara, färdiga….” följt av en adress samtidigt som jag håller upp en skylt med både adressen och en karta dit. Tidigare adresser har till exempel varit Sergelstorg, Stortorget i Gamla stan och Sofia kyrka. Vet man hur man springer sticker man direkt när man hör adressen. Är man tveksam kan man välja att kolla kartan ett par sekunder vilket absolut kan löna sig. Vid första upplagan av tävlingen sprang 90 procent av deltagarna åt fel håll vid starten jämfört med snabbaste vägen.
Vid den första adressen finns en person med en ny adress och karta som visar vägen till ett ställe med en ny adress och karta. Så håller det på tills du är i mål.

Starttid:
18.00. Se till att vara på plats i god tid innan för registrering.

Sträcka:
Väldigt olika beroende på vilken väg man tar. Årets bana är cirka 8 km om man tar snabbaste vägen.

Vid målgång:
Vatten och extremt goda hembakta kakor.

Startavgift:
20 kronor. Betalas på plats, Swish eller kontant.

Ta med:
Egen nummerlapp. Hemmagjorda varianter uppmuntras.

Överdragskläder/väskor:
Lämnas vid start och körs i bil till målet.

Anmälan: Jättebra om du kan klicka i att du kommer på lektävlingens Facebooksida så vi vet hur mycket som ska  bakas: https://www.facebook.com/events/2346532498919273/

Priser:
Bästa dam och bästa herre samt en vinnare som lottas fram vinner en analys med 3D-kameror och MotionMetrix och hjälp att bli en bättre löpare. Värde: 1400kr.

Förbjudet:
Alla former av kartor och gps i telefoner eller andra hjälpmedel. Hittar du inte får du fråga människor du hittar på vägen.

OBS!:
All deltagande i denna lek är på egen risk och vi tycker det är bättre att du tar det lite lugnt i trafiken och är snäll med alla andra som finns på trottoarerna än att du är ett arsle som fick en pyttelite bättre tid.