Backe & Trail

Backe & trail är främst för dig som spenderar mycket tid med löparskor ute i naturen. Även du som kör swimrun, orientering och multisport kommer att ha mycket stor nytta av kursen. För det finns mängder av knep för att bli mer energieffektiv i skogen.

Vad du får lära dig:
Backar – uppför, nerför, små, stora, extremt branta och mindre branta. Smarta knep för partier med stenar, rötter, stockar, över diken och andra knöligheter. Självklart får alla individuell feed back på hur just de kan bli mer energieffektiva helt oavsett terräng.

Är det jobbigt?
Nej. Även om det är mer springande än på en grundkurs är det inte speciellt ansträngande och du behöver inte ha bra kondition för att vara med.

Det här får du efteråt:
För att komma ihåg allt du lär dig får du ett lösenord till en låst sida på fredrikzillen.se där alla knep från kursen (och några till) finns samlade. Eftersom det är väldigt viktigt med löpspecifika styrka när man springer rejält kuperade banor och på mjukt underlag finns på den låsta sidan även filmer på övningar för löpspecifik styrka och rörlighet.

VAD INGÅR? Mängder med smarta knep för att springa snabbare och mer energieffektivt i skog och besvärlig terräng samt ett lösenord till låst sida med alla teknik- och styrketipsen samlade i form av text, bilder och filmer så du kommer ihåg allt du lär dig.
OMFÅNG: 2,5 timme
UTRUSTNING: Skor och kläder för löpning. Har du skor med lite bättre fäste kan du gärna ta dem. Ta gärna varmare kläder än vanligt då vi står stilla en del. Det är svårt med tekniken om man är lite frusen.
ANTAL DELTAGARE: Max 7 personer
PLATS: Min lokal på Virkesvägen 9D, Hammarbysjöstad. Karta
PRIS: 690 kr

NÄSTA KURS:

Måndagen den 27 maj, klockan 17.30.

Minst tre anmälda deltagare krävs för att kursen ska bli av. Är det för få deltagare får du ett meddelande om det och kan antigen flytta din plats till ett nytt datum eller få pengarna tillbaka.

”Framför allt så slaktade jag alla i varenda nerförsbacke, helt sjukt effektiva tips”

Carl, efter ett lopp dagar efter att han lärt sig nedförsbacketeknik

”När vi övade på att springa i uppförsbacke var det nästan som trolleri – så lätt gick det jämfört med hur det brukar kännas!”

Vilma

Det är som att haka på en skidlift, det känns verkligen som att bli dragen uppför. Sjukt!

Marcus S