Test- och träningshelg för triathleter 24-25/112018-11-05T19:58:10+00:00

Löpteknik med mig. Simteknik i pool med simcoachen Ulf Hausmann. Fystester på cykel och löpning hos Aktivitus. Rörlighet‐ och funktionsanalys av naprapat. Föreläsning om träningslära. Det är något av vad du får under test- och träningshelgen den 24 och 25 november. 

Det hela är ett arrangemang i regi av triathlonbutiken TriSpot. De beskriver det hela så här:

Tillsammans med Aktivitus, Löpcoach Fredrik Zillén, Simcoach Ulf Hausmann, Naprapat Marcus Gustafsson från Friskvårdkollen och Haga Health Club har vi satt ihop en helg som kommer att hjälpa dig att nå dina mål för kommande säsong. Vi fyller helgen med teknik‐, funktion‐ och rörelseträning inom alla grenar med några av de bästa coacherna inom respektive område.

Haga Health Club
Under hela helgen har vi tillgång till Haga Health Club träningsanläggning och spa. Mellan tester, träning och teknik/utbildningsblock visas vi en skön miljö med relax, gym och pool.

Aktivitus Testklinik och Coaching
Med Aktivitus Avancerat Triathlontest som ingår, får du med dig testresultat på löpning, cykel och VO2‐max. Med hjälp av testunderlaget kan du optimera din träning efter just dina förutsättningar och mål. Som tillval kan du köpa till 16‐veckor träningsprogram. Under lördagskvällen håller Aktivitus föreläsning i grundläggande träningslära samt anpassning av träning, belastning och återhämtning efter kvinnans cykler.

Sim‐ och teknikträning med Ulf Hausmann
Simcoachen och tidigare östtyska landslagssimmaren Ulf Hausmann går igenom grunderna i simteknik. Vi varvar simteori med praktik i Haga Health Clubs 15 m bassäng. Fokus ligger till 100% på teknikövningar. Det blir även en stor del simspecifik rörlighet och styrka då det är nyckeln för att aktivera rätt muskelgrupper när du simmar. Våra tre huvudområden för teknikträningen är; andning, vattenläge och armtag. Vi övar även att simma stationärt på ett gummiband där Ulf kan kolla närmare på ditt rörelsemönster. Efter detta pass får du tre tydliga förbättringsområden som du kan jobba vidare med

Löpteknikträning med Fredrik Zillén
Löpteknikspecialisten Fredrik Zillén lär dig allt om hur du springer så effektivt som möjligt så att du kan springa snabbare och/eller längre utan att göra av med mer energi samtidigt som du minskar belastningen på leder och risken för skador. Efteråt får du ett lösenord till övnings‐ och faktabank på fredrikzillen.se där du hittar allt vi gått igenom samt filmer med övningar för löpspecifik styrka och rörlighet, förslag på bra pass för snabbhet, mm.

Friskvårdskollen ‐ Rörlighet‐ och funktionsanalys
Varje gren kräver en viss rörlighet och funktion vid utförandet och kan därför påverka både din prestation och risken för skador. Vi hjälper dig att få förståelse och identifiera just dina svaga länkar och styrkor i din aktivitet.

Trispot ‐ Produkttester
Tillsammans med Trispot har du möjlighet att testa produkter, löparskor, simtillbehör, våtdräkter under helgen.

Plats samling: Haga Health Club, Frösundavik, Frösundaviks Allé 15

Lördag
08:00 Samling och genomgång 09:00 Start gruppindelade block 12:00 Lunch
13:00 Försättning test och träning 18:00 Middag och föreläsning

Söndag
08:00 Start av respektive block 12:00 Lunch
13:00 Försättning test och träning 17:30 Avslutning och genomgång

Pris för hela helgen inklusive luncher och god tillgång på frukt och dryck mm: 3990:‐ (Max antal platser 24st)

Anmälninglänk: https://www.bokadirekt.se/places/aktivitus-stockholm-haga-10290/trispot-triathlonhelg-415222 

LÄS MER: Evenemangets Facebooksida.